Biztos sokaknak okoz gondot a hétköznapi étkezés, azaz hogy abban a rövidke fél órában, amit ebédszünetnek hívnak, valami táplálót és olcsót tömjön magába. Imádok főzni de sajnos nincs se időm, se energiám arra, hogy hétköznap is nekiálljak főzőcskézni munka után, illetve ez maximum egy héten egyszer történik meg. Éppen ezért, rendszeresen vadászok valami jó helyre a belvárosban, ahol az ízlésem szerint főznek és pénztárcakímélő.
És akkor jött a Leves. , Budapest egyetlen levesbárja ( a fiúk szerint), ami a Vámház körút 14. alatt található, a Charlotte cukrászda mellett. Két fiatal srác ötlete alapján indult virágzásnak az üzlet augusztus végén, és ma már ebédidőben beférni is alig lehet a parányi étkezdébe. A hely különleges és egyedi, különleges, mert a fiúk kedvessége és lazasága mindenkit levesz a lábáról, és egyedi, mert friss zöldségekből, gyümölcsökből és fűszerekből olyan krémleveseket főznek, ami hetek óta megunhatatlannak bizonyul. A képlet nagyon egyszerű: naponta változó ötféle leves, risotto, és szendvicsek, de nem is akármilyenek: hagymakrémes-csirkés-almás, mustármagos-rukkolás-csirkés, paradicsomos-mozzarellás-bazsalikomos.
Csak egy kis ízelítő az előző heti menüből, hogy mégis, milyen leveseket kóstolhatunk a levesbárban:
És akkor jött a Leves. , Budapest egyetlen levesbárja ( a fiúk szerint), ami a Vámház körút 14. alatt található, a Charlotte cukrászda mellett. Két fiatal srác ötlete alapján indult virágzásnak az üzlet augusztus végén, és ma már ebédidőben beférni is alig lehet a parányi étkezdébe. A hely különleges és egyedi, különleges, mert a fiúk kedvessége és lazasága mindenkit levesz a lábáról, és egyedi, mert friss zöldségekből, gyümölcsökből és fűszerekből olyan krémleveseket főznek, ami hetek óta megunhatatlannak bizonyul. A képlet nagyon egyszerű: naponta változó ötféle leves, risotto, és szendvicsek, de nem is akármilyenek: hagymakrémes-csirkés-almás, mustármagos-rukkolás-csirkés, paradicsomos-mozzarellás-bazsalikomos.
Csak egy kis ízelítő az előző heti menüből, hogy mégis, milyen leveseket kóstolhatunk a levesbárban:
Hétfő: kakukkfüves kukorica-krémleves, kókuszos sütőtök leves, bazsalikomos paradicsomleves, hideg barackleves, hideg szederleves, tejszínes spenótos-fokhagymás risotto
Kedd: pesztós burgonyakrémleves, francia hagymaleves, bazsalikomos paradicsomleves (ez hetente többször is van, annyira finom és népszerű), hideg málnaleves, bazsalikomos-koktélparis risotto
Szerda: mentás borsókrémleves, tárkonyos csirkeraguleves, bazsalikomos paradicsomleves, hideg barackleves
Kedd: pesztós burgonyakrémleves, francia hagymaleves, bazsalikomos paradicsomleves (ez hetente többször is van, annyira finom és népszerű), hideg málnaleves, bazsalikomos-koktélparis risotto
Szerda: mentás borsókrémleves, tárkonyos csirkeraguleves, bazsalikomos paradicsomleves, hideg barackleves
Csütörtök: julienne almás zellerkrémleves, sáfrányos répaleves (na ez isteni volt!), bazsalikomos paradicsomleves, hideg erdei gyümileves, mozzarellás-concassés risotto
Péntek: thai kókuszos csirkeleves, marokkói lencseleves (egyik kedvenc), bazsalikomos paradicsmleves, hideg málnaleves, sütőtökös risotto
Emellett készítenek fincsi csokis cookie-kat saját recept alapján, illetve tejberizst édesszájúaknak.
Péntek: thai kókuszos csirkeleves, marokkói lencseleves (egyik kedvenc), bazsalikomos paradicsmleves, hideg málnaleves, sütőtökös risotto
Emellett készítenek fincsi csokis cookie-kat saját recept alapján, illetve tejberizst édesszájúaknak.
Ami megint csak meglepő, hogy eddig bármilyen külföldi tért be a helyre, a fiúk lazán elbeszélgettek vele az anyanyelvén, legyen az angol, német vagy francia. Nagyon sok sikert kívánok a srácoknak a jövőben is, hiszen látszik, hogy szívvel-lélekkel csinálják a bizniszt, és a magyar vendéglátásra jellemző goromba viselkedésmód pedig olyan messzi áll tőlük, mint Makó Jeruzsálemtől.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése