A következő recept egy francia édesség, ejtsd "klafutí", gyakorlatilag bármikor elkészíthető ha kedvünk támad valami édességhez, hiszen nem kellenek hozzá extra hozzávalók, szerencsés esetben minden megvan hozzá a kamrában. Szeretem nagyon, mert bármilyen gyümölccsel elkészíthető, kombinálható, a legjobb friss gyümölccsel de akár jól lecsöpögtetett konzervgyümi vagy fagyasztott is megfelel. Talán egyedül a banánnal ne próbálkozzunk, de bármilyen bogyós gyümölcs, alma, körte jöhet, sőt, én már csináltam ananásszal is, azzal is nagyon finom volt. Gyakorlatilag egy palacsintatészta állagú tésztát kell kikeverni, beleszórni a gyümölcsöket és be a sütőbe, 10 perc max.! Jelen "klafutink" meggyes, a hozzávalók:
- 300-400 gramm magozott meggy, lecsöpögtetve
- 1 barack felszeletelve
- 10 dkg barnacukor
- 2 tojás + 2 tojás sárgája
- 250 ml sűrű tejszín vagy 200 ml zsíros tej
- 1 vaníliarúd kikapart magjai (vagy vanillincukor)
- 3 evőkanál liszt
- ízlés szerint, vagy ami van otthon: fahéj/darált dió/darált mogyoró/darált mandula/
- Bemelegítjük a sütőnket 180 fokra, majd elkészítjük a tésztánkat: az összes hozzávalót a gyümölcs kivételével összekeverjük, mehet robotgéppel is.
- A tésztánkat beleöntjük egy (kivajazott) kisebb tepsibe vagy nem túl mély piteformába, rászórjuk a meggyet és a barackot
- 20-30 percig sütjük, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz, az idő attól függ mennyire mély tepsibe raktuk, ezért inkább csekkoljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése