2013. július 14., vasárnap

Málnás-lime-os cheesecake - a rövid málnaszezon első és utolsó produktuma

Sztori


Ismeritek a Pinterest netes oldalt? Ez egy igazi nőcis blog, tele baromi jó receptekkel, rucikkal, utazós helyekkel, lakberendezéssel, és minden mással, ami csak minket érdekelhet. Ezt a receptet is ott találtam - kis módosításokkal el is készítettem. Az eredeti recept például áfonyával van, de én mi mással is készítettem volna így június végén, mint friss, magyar málnával. Sima citrom helyett pedig lime-ot használtam, ami szerintem sokkal jobban illik ehhez a recepthez. Pikk-pakk megvan, és lehűtve nagyon-nagyon jól tud esni egy forró nyári estén!

Hozzávalók


Az alaphoz:
  • 2 csomag Győri Édes Zabfalatok keksz (sima vagy kókuszos, ízlés szerint)
  • kb. 200 gramm olvasztott vaj
  • 2 evőkanál nádcukor/barnacukor
  • őrölt fahéj (elhagyható)
A töltelékhez:
  • 750 gramm mascarpone vagy Philadelphia krémsajt
  • 2 db lime reszelt héja és leve
  • 4 evőkanál nádcukor/barnacukor
  • 2 darab tojás, felverve
  • kb. 250-300 gramm málna
  • opcionális - az extra nyáriasság kedvéért egy marék mentalevél

 

Elkészítés


  1. A cheesecake alapjához robotgépben ledaráljuk morzsásra a zabfalatos kekszeket. Belekeverjük a cukrot is és a fahéjat, majd összedolgozzuk az olvasztott vajjal. A kapott masszát elsimítjuk egy kb. 23x23-as kivajazott üvegtálba/tepsibe, majd egy pohár aljával szépen elegyengetjük. (én egy ovális üvegtálba csináltam)
  2. A mascarponét/philadelphia krémsajtot kikeverjük a lime reszelt héjával, levével, a barna cukorral és a két előzőleg felvert tojással.
  3. A kapott masszát elegyengetjük a kekszalappal. Rádobáljuk random a friss málnát
  4. Betesszük 180 fokos tepsibe, és kb. 35-40 percig sütjük. Amikor kivesszük, a széle már aranybarn, de a közepe még kocsonyásan remeg, ergó nem szabad túlsütni!
  5. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy éjszakára hűtőben pihentetjük.
  6. Tálaláskor megszórhatjuk friss mentalevelekkel.
Tipp: Többféle gyümölccsel is elkészíthető a cheesecake, lehet szeder, meggy, vegyes erdei gyümölcs, ribizli, áfonya.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése