Sztori
Ismeritek a Pinterest netes oldalt? Ez egy igazi nőcis blog, tele baromi jó receptekkel, rucikkal, utazós helyekkel, lakberendezéssel, és minden mással, ami csak minket érdekelhet. Ezt a receptet is ott találtam - kis módosításokkal el is készítettem. Az eredeti recept például áfonyával van, de én mi mással is készítettem volna így június végén, mint friss, magyar málnával. Sima citrom helyett pedig lime-ot használtam, ami szerintem sokkal jobban illik ehhez a recepthez. Pikk-pakk megvan, és lehűtve nagyon-nagyon jól tud esni egy forró nyári estén!
Hozzávalók
Az alaphoz:
- 2 csomag Győri Édes Zabfalatok keksz (sima vagy kókuszos, ízlés szerint)
- kb. 200 gramm olvasztott vaj
- 2 evőkanál nádcukor/barnacukor
- őrölt fahéj (elhagyható)
- 750 gramm mascarpone vagy Philadelphia krémsajt
- 2 db lime reszelt héja és leve
- 4 evőkanál nádcukor/barnacukor
- 2 darab tojás, felverve
- kb. 250-300 gramm málna
- opcionális - az extra nyáriasság kedvéért egy marék mentalevél
Elkészítés
- A cheesecake alapjához robotgépben ledaráljuk morzsásra a zabfalatos kekszeket. Belekeverjük a cukrot is és a fahéjat, majd összedolgozzuk az olvasztott vajjal. A kapott masszát elsimítjuk egy kb. 23x23-as kivajazott üvegtálba/tepsibe, majd egy pohár aljával szépen elegyengetjük. (én egy ovális üvegtálba csináltam)
- A mascarponét/philadelphia krémsajtot kikeverjük a lime reszelt héjával, levével, a barna cukorral és a két előzőleg felvert tojással.
- A kapott masszát elegyengetjük a kekszalappal. Rádobáljuk random a friss málnát
- Betesszük 180 fokos tepsibe, és kb. 35-40 percig sütjük. Amikor kivesszük, a széle már aranybarn, de a közepe még kocsonyásan remeg, ergó nem szabad túlsütni!
- Hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy éjszakára hűtőben pihentetjük.
- Tálaláskor megszórhatjuk friss mentalevelekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése