2013. július 14., vasárnap

Jégkrém jégkrém hátán




Sztori


Még úgy május környékén volt egy nagyon jó kis jégkrémkészítő szilikonforma a Lidlben "akcióban" - azért raktam idézőjelbe, mert kb. 1500 forint volt, de az Ikea-ban is lehet kapni hasonlót, féláron, igaz, nem tudom, hogy annak milyen a minősége. Ezt nagyon szeretem, könnyű elkészíteni benne a fincsi jégrémeket és könnyű elmosni is. És, az évekkel ezelőtt vásárolt és egyszer használt gofrisütővel szemben ezt tényleg gyakran használom, minden héten készül kb. két adag jégrém. Ami hamar el is fogy :)
Csináltam már epres-joghurtosat, málnás-joghurtosat, sima meggyeset, ribizlis-joghurtosat, majd a férfiak lázongására, fehércsokis-étcsokis rétegeltet, smarites darabokkal. Le is írom, hogy kell készíteni a gyümölcsöseket ill. a csokisat, nagyon egyszerűek, kb. 10 perc a belefeccölt energia. :)

Hozzávalók


  • A gyömölcsösökhöz tetszés szerinti gyömölcs, cukor vagy méz, valamilyen görög joghurt vagy Cserpes
  • A csokishoz akármilyen csoki - nálam fehércsoki, étcsoki, friss tejszín valamint smarties és nagyon kevés cukor, az is csak az étcsokis réteghez. Ha sima tejcsokiból csinálnánk, ahhoz nem is kell!

Elkészítése


Gyümölcsös
  1. A gyümölcsöket megmossuk, ha van magja, akkor kiszedjük. Kevés cukorral egy lábasban felforraljuk, egy percig alacsony lángon főzzük, ettől picit megpépesedik. Turmixgépbe öntjük a joghurttal együtt, majd összeturmixoljuk. Beadagoljuk a jégrémformákba.
  2. A csokis: külön-külön tálba felolvasztjuk gőz fölött a csokikat. 6 darab jégrémhez például elég fél tábla fehércsoki és fél tábla étcsoki, és 2 dl friss tejszín. Ha felolvadtak a csokik, akkor kikeverjük őket a tejszínnel, amíg homogén masszát nem kapunk. Az étcsokisba teszünk két evőkanál cukrot is. Beleadagoljuk őket a jégrém szilikon formákba, majd beledobálunk mindegyikbe pár Smarties darabot, amik le fognak süllyedni. 
  3. Mielőtt beletennénk a mélyhűtőbe, teljesen hagyjuk kihűlni a masszát a szilikonformákban.
Tipp: A gyümis jégkrémeket elkészíthetjük joghurt nélkül is, "vizes" alapúra - ekkor több gyömölcs kell és kevés víz, de a cukros forralás folyamat ugyanaz :)

1 megjegyzés:

  1. Tisztelt Szerkesztő!

    A színvonalas bejegyzései felkeltették az érdeklődésünket. Megköszönném ha kapcsolatfelvétel céljából elküldené az e-mail elérhetőségét a kzsolt@innofield.hu címre.

    Az együttműködését előre is köszönöm.

    Üdvözlettel:

    Kovács Zsolt, Projektvezető

    iNNOField Kft

    VálaszTörlés