Sztori
Ígértem, hogy még rakok fel olyan receptet, amit a Blanchir-ban csináltunk. A csokimossue után ez lett volna a második kedvencem, ha a séfünk nem csinálja "diétásra", és nem lesz egy picikét ízetlen. Cukrot nem is igen raktunk bele, azzal a felszólalással, hogy ez kérem indiai est, ide sáfrány kell és pisztácia, és nuku cukor. A desszert elfogyasztásánál azért látszott is, hogy mi azért egy édesszájú népség vagyunk, mert sokan nem ették meg, holott a másik főzőesten a csokimossue-t akkor is megettük volna, ha szétreped a gyomrunk :) .
De attól még van ebben a gránátalmás tejberizsben fantázia, kérem, legfőképp vizuálisan: a fehéres-sárgás tejberizsen a gránátalma szemek olyanok, mint valami elszórt drágakövek, és még ízben is passzol hozzá.
A kardamom és sáfrány helyett használhatunk megszokottabb fűszerezést is, például fahéjat és vaníliakivonatot/vaníliamagokat.
Tehát jöjjön a hivataloan "sáfrányos rizspuding"-nak keresztelt tejberizsa: :)
Hozzávalók 2 főre
- 5 dkg jázmin rizs
- 4 dl tej
- 1 evőkanál cukor - az eredeti recept szerint, mi azért rakjunk bele legalább hármat
- 1 kávéskanál vaj
- 1 csipet zöld kardamom porított magja (elhagyható)
- 1 kávéskanál aprított pisztácia (elhagyható)
- pár szál sáfrány (elhagyható)
- 1 gránátalma magja
- csipet só
Elkészítés
- Az alaposan megmosott rizst a vajon pár percig pirítom, majd felöntöm a tejjel, és puhára főzzük kis lángon.
- Ezután hozzáadom a fűszereket - só, kardamom, sáfrány. A kardamomnak elég határozott ízvilága van, ezért aki nem kedveli, kihagyhatja, csakúgy, mint a sáfrányt.
- Kiporciózzuk a rizspudingot kis pohárkákba, majd megszórjuk durvára vágott pisztáciával és a gránátalma szemekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése