2013. április 29., hétfő

Barackos-banános süti

 

Sztori


Ezt a receptet loptam - fb-on bukkantam rá, és már az elkészítési "folyamatábra" láttán meg akartam csinálni hétvégén, annyira könnyűnek és finomnak látszott. Szerencsére be is váltotta a hozzá fűzött reményeket, azaz 1. nem kell hozzá hosszú bevásárlólista, 2. a konkrét belefeccölt energia kb. 10 perc, 3. nagyon fogja szeretni mindenki és gyorsan el fog fogyni :) .Kell ennél több egy sütihez??? Szerintem nem. Nosza lássuk is. És hálás köszönet annak, akié a recept eredetileg és aki kitalálta!

Az elkészítés leírása után találtok képeket az egyes fázisokhoz.

Hozzávalók (egy nagy tepsihez, nekem kb. 20x30)


  • 2 csomag Tante Fanny friss leveles tészta
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 liter zsíros tej
  • 1 üveg barackbefőtt
  • 2 darab banán (ez volt az én újításom, de csak mert kevésnek bizonyult a barackbefőtt, de jó kombinációnak bizonyult a banán és barack+puding :) )
  • 1 csomag kerek babapiskóta
  • pár evőkanál cukor (a puding elkészítéséhez)

 

Elkészítés


  1. Kifőzzük a tasakon leírt módon a vaníliás pudingot
  2. Míg picit hűl a pudingunk, addig a tepsinket kivajazzuk, és ráterítjuk az egyik leveles tészta lapot
  3. Kirakjuk a leveles tésztát szorosan a babapiskótával, majd mehet rá a jól lecsöpögtetett barack illetve banán
  4. Rásimítjuk egyenletesen a vaníliás pudingport
  5. Rátesszük mindennek a tetejére a második leveles tésztát, pár helyen beszurkáljuk villával
  6. Betesszük 180 fokos sütőbe és addig sütjük, amíg a tészta szép aranybarna nem lesz mindenhol, ez körülbelül 40-45 perc, de csekkoljuk (tűpróba felesleges, a puding úgyis ráragad...)
  7. Miután a süti kihűlt, pár órára hűtőbe rakjuk, hogy a puding szépen megdermedjen és összeálljon az egész



 Tipp: A sütit lehet variálni aszerint, hogy milyen gyümölcsöt/gyümölcsöket (például eper, banán, barack, málna, meggy) és milyen ízű pudingot (csokis, epres, puncsos, vaníliás, stb.) rakunk bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése