2014. május 18., vasárnap

Triplán epres muffin


Sztori


Tegnap csajos este volt, ami azt jelenti, hogy én sütök valami finomat, és összeülünk pár cider mellé megbeszélni az élet nagy dolgait...meg a kicsiket is! Májusban mi más is lehetne a süti, ha nem valami epres, friss magyar földieperből természetesen. Mivel valami nagyon egyszerű, gyors, látványos dolgot akartam sütni, ezért a muffin mellett döntöttem, egy kis extrával. Ami jelen esetben az epres-mascarponés krémet jelentette. Triplán epres, hiszen a tésztájába is került, a tetejére mascarpone krém formájában, és azért egy-egy szem kisebb epret tettem mindegyik tetejére, hogy megkoronázzam a kis édeseket. Íme a recept - semmi fakszni, sütési idővel, mosogatással és díszítéssel együtt kevesebb, mint egy óra...

Hozzávalók 12 db-hoz


A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • 20 dkg friss eper
  • 1 dl napraforgóolaj
  • 17 dkg cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
A mascarpone krémhez:
  • 250gr mascarpone
  • 30 dkg friss eper
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál natúr joghurt
Díszítésnek:  12 darab kisebb eper

Elkészítés


  1. A muffint elkészítjük a szokásos módon: "szárazat a nedvesbe" elv szerint egy tálkában alaposan elkeverjük a lisztet, sütőport és szódabikarbónát, majd egy másik, nagyobb tálban az egész tojást fehéredésig kikeverjük a cukorral, apránként hozzáadjuk az olajat, végül elkeverjük a joghurttal és a nagyon apróra vágott eperrel. A lisztes keveréket hozzáöntjük a nedves hozzávalókhoz, majd nagyon óvatosan, nem túlkeverve, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk egy fakanállal.
  2. A muffinsütő formát kikenjük vékonyan vajjal, belekanalazzuk a 2/3-ig a tésztát egyenként az üregekbe, majd előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.
  3. Amíg a muffin sül, elkészítjük a mascarpone krémet: beleteszünk mindent egy tálba, majd robotgéppel összedolgozzuk. Betesszük a hűtőbe, amíg nem használjuk.
  4. A muffint tűpróbával ellenőrizzük, ha megsült, hagyjuk kihűlni még az elzárt sütőben, nehogy összeessen. Ha már teljesen kihűlt, egy evőkanál segítségével mindegyik muffin tetejét megkenjük a krémmel, és ráteszünk egy-egy szem epret.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése